Aktuellt

Hem och skola årsmöte 27.10.2021 kl. 18.00

Hem och skola styrelsen behöver förstärkning!

Nu inför årsmötet onsdag 27.10 vet vi att mandatperioden för fyra av våra styrelsemedlemmar tar slut och vi behöver därför förstärkning. Är du en av dem?

Varför skulle jag vara med i Hem och skola styrelsen tänker du? Hem och Skolas viktigaste uppgift är att tillsammans med skolan skapa trygghet, välmående och gemenskap. Aldrig tidigare har detta varit viktigare eller mera aktuellt än nu under Coronaepidemin. Visst, vi samlar in pengar via medlemsavgiften och via de evenemang som vi tidigare ordnat. Dessa medel går oavkortat till våra egna barn, t.ex. till hörlurar, böcker till skolbiblioteket samt utrustning till rastkiosken. Allt för att våra egna barn ska trivas ännu bättre i skolan och således också lära sig mera.

Nu har du som förälder en ypperlig chans att komma med i styrelsen och påverka och bidra till detta viktiga arbete, som i slutändan gynnar samtliga barn i Smedsby-Böle skola.

Årsmötet ordnas virtuellt på onsdag 27.10 kl 18 så du har möjlighet att delta hemifrån eller varifrån som helst. Möteskallelsen med möteslänk har skickats via Wilma. 

Välkomna! 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Städtalko 6-17.9.2021

 

Föreningen ordnade under tiden 6-17.9.2021 ett städtalko där vi utmanade medlemmarna att gå ut och städa upp sin närmiljö samt sätta upp bilder på sina skräpfynd på vår facebooksida. Bland deltagarna lottades ut 3 st presentkort till Aroma. 

Presentkorten gick till de aktiva städarna Pia Skjäl, Åsa Tallgren och Charlotta Rosenholm. Stort TACK för att ni deltog och bidrog till en renare närmiljö! <3

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vårspårning vid Botniahallens spån- och hinderbana 10-16.5.2021

Under rådande omständigheter får vi i Hem och skola föreningen ännu hitta på alternativa och Coronatrygga verksamheter. Vi passar på att delta i den nationella och årligt återkommande motionskampanjen Drömmarnas motionsdag 10.5. Hem och skola föreningen har under vecka 19 (10-16.5) ordnat en sk. vårspårning runt Botniahallens spån- och hinderbana. Vårspårningen kombinerar motion, frågesport och socialt umgänge i mindre grupper.

Vårspårningen kan göras både med hjälp av mobiltelefonens GPS eller genom att ladda ner en karta. Instruktionerna för båda alternativen hittar ni här:

http://bit.ly/vårspårningen2021

Soliga hälsningar från Hem och skola föreningen!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Årsmöte hölls 28.10.2020 där ny Hem och Skola styrelse i Smedsby Böle skola för läsåret 2020-2021 valdes. Styrelsens konstituerande möte hölls 12.11.2020.

 

Fredrik Åman – Ordförande

Pernilla Krook – Vice ordförande

Matias Åminne - Sekreterare

Camilla Eklund – Kassör

Terese Franzén – Webbansvarig

Nathalie Gull – Köksansvarig

Anders Willför – Materialinköpare

Malin Forsbacka – Kontaktperson med klassföräldrarna

Lärarrepresentanter: Lena Sjöholm- Fahllund och Ann-Charlotte Matikainen.

 


Tack för alla kreativa förslag vi fick av er gällande vad Hem och skola föreningen kan ordna under Coronaepidemin.

Under senaste styrelsemöte diskuterade vi förslagen och hur vi kan ställa om verksamheten under Corona. I samförstånd med skolan, med stöd av era kommentarer samt utifrån det förändrade Coronaläget i Vasaregionen, beslöt vi att vi nu tillsvidare enbart satsar på verksamhet som direkt stöder eleverna i skolan. Vi kan inte riskera smittspridning genom gemensamma träffar, även om de är utomhus. Gällande säkerhetsanvisningar är svåra att tillämpa i större folksamlingar.

Förutom att vi köper in hörlurar till alla elever, så att de kan lyssna på digitala läromedel, kommer vi nu att ge bidrag till skolans rastkiosk. Med detta bidrag köper skolan bl.a. badmintonracketar, bollar av olika slag samt hopprep, som våra barn kan ha glädje av på rasterna. På tisdagen (13.10) innan höstlovet ordnar vi lite höstlovsmys, som era barn får berätta mera om.

Hem och Skola förbundet ordnar en gemensam föreningsträff för Hem och skola styrelserna i Österbotten 27.10, där kommer vi diskutera och få riktlinjer från förbundet om hurudan verksamhet som kan ordnas under Coronaepidemin. Med denna vägkost planerar vi vidare på årsmötet följande dag: 28.10. (Mera information om årsmötet kommer senare.)

Styrelsen önskar er alla ett trevligt och tryggt höstlov! <3

 

 


Trevlig Hem och skola dag allihopa! :)

I Wilma skickade vi ett meddelande om att vi inte ordnar traditionsenligt öppet hus nu under den nationella Hem och Skola-dagen 25 september. På grund av Corona kan vi inte heller ordna annan föreningsverksamhet som tidigare. För att bibehålla en god kontakt mellan hemmen och skolan, vilket är speciellt viktigt nu under Corona, får vi tillsammans vara kreativa för att hitta på andra och trygga verksamhetsformer.

Vilka verksamhetsformer och insatser kan vi ordna, utifrån RFV:s riktlinjer för sammankomster nu under Coronaepidemin?

Skicka gärna in dina tankar via detta formulär: http://bit.ly/hemochskolasverksamhetundercorona eller ta kontakt till styrelsen via vår Facebook-grupp eller på vår mailadress smedsby-bole@hemochskola.fi.

Mvh, Hem och skolas styrelse 

 

 

 

Smedsbylunken 27.10.2019

Stort TACK till alla som var med och gjorde Smedsbylunken till ett riktigt lyckat evenemang. Totalt hade vi 210 deltagare och både vädret och stämningen var på topp!

Röstningen för hur inkomna medel ska användas gav top tre; xylitoltabletter, böcker till skolans bibliotek samt bidrag till rastkiosken och styrelsen har beslutat att totalt bidra med 1700€ för dessa tre. Vi tackar ännu för alla inkomna förslag till hur vi i fortsättningen kan stöda skolan i dess verksamhet.

 

Smedsbylunken 27.10.2019

Evenemanget Smedsbylunken ordnas i år söndagen den 27.10.2019. 

Inbjudan

Anmälan samt biljettförsäljning sker mellan kl. 11.00 och 12.00. Starten sker vid skolans bakgård kl. 12.00 och det finns två rutter (ca 3 och 4 km) att välja mellan. I år finns även möjlighet att ta en guidad rundvandring i den nya delen av skolan kl. 12.30 eller 13.00. 

Lunch serveras mellan kl. 12.30 och 14.00. I lunchpriset (vuxna 6 €, barn 3 €) ingår köttsoppa, mjölk/vatten, bröd och smör samt kaffe/saft och kakbit. Vill man inte äta finns det också möjlighet att endast handla kaffe/saft och kaka.

Så ta med hela familjen, släkt och vänner på en uppfriskande motionsrunda!


Välkomna!

 

Årsmöte hölls 25.9 där ny Hem och Skola styrelse i Smedsby Böle skola för läsåret 2019-2020 valdes:

Fredrik Åman – Ordförande

Jeanette Wiik - Sekreterare

Jenny Nygård – Vice ordförande

Camilla Eklund – Kassör

Terese Franzén – Webbansvarig

Birgitta Ahlskog – Köksansvarig

Nathalie Gull – Materialinköpare

Malin Forsbacka – Kontaktperson med klassföräldrarna

Lärarrepresentanter: Lena Sjöholm- Fahllund och Jessica Örn- Esselström.

 

Resultat från vårjippot 2019

Hem-och skolaföreningen vid Smedsby-Böle skola r.f. ordnar det traditionsenliga vårjippot  22 maj vid Smedsby-Böle skola.

Här är resultaten:

 1. 1C - 160€
 2. 1A - 80€
 3. 1B - 40€
 4. 2A - 20€

Grattis till nämnda klasser! Hem och skola styrelsen vill ännu rikta ett varmt tack till alla som hjälpte till under vårjippot samt till alla som deltog.

Bilder från Vårjippot 2019


Vad finns månne i rastkiosken vid Smedsby-Böle skola? Se på videon och följ med in

År 2018 har Smedsby-Böle Hem och skola förening bidragit med:

 • 2 utekorgbollar
 • 20 röda plastbollar
 • 50 tennisbollar
 • Pingisklubbor
 • 4 par styltor.

År 2016 bidrog föreningen med:

 • Pingisbord för utomhus bruk
 • Två små utemål för innebandy/fotboll
 • 50 pingisbollar
 • Pingisklubbor
 • Badmintonklubbor och bollar
 • Målvaktshandskar
 • Två målvaktshjälmar
 • Små och stora spadar
 • Hinkar
 • Styltor av olika slag

Smedsbylunken 18.11.2018

Den traditionella Smedsbylunken ordnades söndagen den 18 november och över 300 personer var med då startskottet gick kl 11.

Klasserna med flest deltagare per elev var

 • 1A (2,6)
 • 1B (2,0)
 • 1C (1,94)
 • 2C (1,88)

Grattis till vinnarna samt varmt tack till alla som deltog och hjälpte till! Tack till alla försäljare, kaffekokare, kakbakare, trafikpoliser, serveringspersonal, städare, diskare och andra och framför allt alla elever, föräldrar, mor- och farföräldrar som tog sig ut på en promenad genom Böle.

 

 

Hem och skola ordförrande Björn Eriksson startar Smedsbylunken 2018

Smedsbylunken 2018

Bild från Smedsbylunken 2018

 

Årsmöte 23.10.2018
Föreningen höll sitt årsmöte måndag den 23 oktober i skolans matsal.

På årsmötet valdes följande personer till föreningens styrelse: Ordförande Björn Eriksson, Vice ordförande Maria Forth, Sekreterare Jeanette Wiik, Kassör Camilla Eklund, Kontaktperson för kök och servering Birgitta Ahlskog, Inköpsansvarig Charlotta Eur, Kontaktperson till klassföräldrarna Jenny Nygård, Webbansvarig Fredrik Åman samt lärarrepresentanter Victor Koskinen och Lena Sjöholm-Fahllund.

Ta kontakt med oss i styrelsen!
Om ni eller era barn har idéer på vad Hem och Skola kan utveckla eller skaffa till skolan, så finns det en Idé-låda där. Den lämnar vi fram en tid så att eleverna kan fylla i förslag åt oss. Vi kommer att läsa igenom alla förslag under nästa styrelsemöte. Ni kan också kontakta oss via e-post.